Värmepump

Värmepump, Installation och Service i Simrishamn och Österlen

Vi är ledande när det gäller installationer av värmepumpar och luftvärmepumpar på Österlen och Simrishamn. Vi har många års erfarenhet av värmepumpar från IVT. Värmepumparna från IVT är de enda på marknaden som fått utmärkelsen Svanenmärkt. Hos oss får du hjälp och bästa service från första kontakt till installation. Vi arbetar mot företag samt privatpersoner på området Österlen och Simrishamn. Rätt pris och 10 års garanti på din värmepump är en självklarhet.

 

Varför värmepump?

I dag används till mycket stor del fossila bränslen som olja och kol för att värma upp byggnader, antingen direkt eller via en förädling till elektricitet. Värmepumpen är ett betydligt smartare sätt att värma upp en fastighet: mer miljövänligt, mer ekonomiskt och energibesparande. En värmepump fungerar i princip som ett kylskåp eller en frysbox. I kylskåpet eller frysen tar man med hjälp av en kompressor bort värme och avger värme på utsidan. En värmepump använder samma teknik – fast tvärtom. En värmepump tar värme från utsidan och avger värme på insidan. Principen för en värmepump är att med elström driva värmepumpen och ta vara på gratis-energin från berggrunden, jorden, vattnet eller luften. Varifrån man tar energin beror på energibehov, befintlig värmekälla och hur naturen runt huset ser ut. Man tar alltså energi med låg temperatur och omvandlar denna i kompressorn till lämplig temperatur för uppvärmning och tappvarmvatten. Effektvinsten ligger i att den värmeeffekt som systemet kan generera är mångdubbelt större än den elenergi som krävs för att driva kompressor/fläktar. För varje kW som används för att driva en värmepump kan man få upp till fyra kW tillbaka i form av värmeenergi.

Detta sätt är en mycket miljövänlig metod för att få det varmt om fötterna hemma, inga utsläpp – och mindre förbrukning av naturens resurser.

Behöver du hjälp ?